Шаблоны для Dle 10.5 форекс портал
Авторизация
 
  • 22:03 – Президент України представив нового голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка 
  • 22:58 – Зеленський готовий підтримати автономію для кримських татар – Джемілєв 
  • 22:52 – Прагнеш нових вражень? Управління культури та туризму ОДА рекомендує відвідати архітектурну пам’ятку «В’язниця» 
  • 11:50 – До Житомира приїздить президент України Володимир Зеленський 
  • 11:47 – Зеленський провів телефонну розмову з Путіним через загибель бійців під Павлополем 

Литва і Латвія: як отримати дозвіл на проживання

Литва і Латвія: як отримати дозвіл на проживання

Литва


У Литві на сьогодні є два основних напрямки для міграції через бізнес.

Перший варіант - стати акціонером місцевої компанії.

• Ваш статутний капітал повинен бути не менше 14 000 євро і складати мінімум 1/3 загального капіталу.

• Ви повинні працевлаштувати громадян Литви та платити їм зарплату не менше 1650 євро на місяць.

• Є вимоги і до самої компанії: до вашої заяви на посвідку, вона повинна пропрацювати не менше півроку.
Виконавши ці 3 вимоги, ви і ваша сім'я отримуєте посвідку на тимчасове проживання строком на 2 роки.

У фірмі може бути 3 акціонера і директор. Це дозволяє розділити витрати на 3-4 партнера.

Є й альтернативна програма, що дозволяє починати експансію свого бізнесу через Литву. Вона була запущена недавно, в 2014 році.

Цей спосіб дає можливість іноземним компаніям відкривати представництво / філія і переводити своїх співробітників на роботу в Литву. Головна вимога - материнська компанія повинна бути діючою, а співробітник, якого ви спрямовуєте на філію - працювати у вас не менше 1 року.

Плюс цієї програми - створення фірми не вимагає великих витрат. Якщо для володіння частиною компанії потрібно працевлаштувати місцевих громадян (а це чималі витрати), то для філії таких вимог немає, адже вона виконує представницькі завдання. Немає вимог і до фінансових показників, обороту, працевлаштування. Посвідка на проживання за цією програмою видається на 3 роки (або 2 + 1) для 3 учасників і членів їх сімей.

Мінус програми - обмежений термін посвідки. Його видають лише на 3 роки, а потім програму необхідно міняти.

Цей спосіб дає можливість відносно недорого пожити в Литві 3 роки, зрозуміти, наскільки вам тут подобається, а потім перейти на іншу програму - наприклад, відкрити компанію. Через 5 років після отримання тимчасової посвідки, ви можете претендувати на посвідку на постійне проживання в Литві.

Щоб її отримати, треба виконати 3 основних вимоги:

- розуміти мову Литви,
- знати конституцію Литви,
- проживати в Литві або ЄС.

Латвія


Латвія пропонує 4 програми для міграції через інвестування / бізнес. Їх можна розділити на пасивні (нерухомість і банківський депозит) і активні (вкладення в бізнес). Найпопулярніша програма - через покупку нерухомості.

Головний інвестор повинен вкласти не менше 250 000 євро. Якщо вибір припав на нерухомість Риги або Юрмали, це повинен бути єдиний об'єкт, в інших регіонах можна 2.

За цією схемою посвідка видається на 5 років для всієї родини, але продовжувати її потрібно щорічно. При отриманні посвідки на проживання сплачується держмито 5%. Сума інвестицій - немаленька, але плюсом буде можливість взяти кредит під майно (50-70% вартості). До того ж, ви зможете здати об'єкти в оренду або навіть продати їх, повернувши свої вкладення.

З банківськими депозитами ситуація схожа. Головний інвестор повинен внести не менше 280 000 євро на депозит і сплатити 25 000 євро держмита. Посвідка на проживання теж видається для всієї родини і підтверджується щорічно.

Плюс такої схеми - зворотність вкладень: всю суму в будь-який час можна вимагати назад.

Серед «активних» програм найцікавіші - членство в правлінні і інвестиція в статутний капітал. Вибравши перший варіант, ви стаєте членом правління місцевої компанії.

Вона повинна сплатити 22 000 євро в рік будь-яких податків (включаючи власні).

При отриманні посвідки для всієї родини сплачується держмито 10 000 євро. Найпривабливіші моменти програми: не потрібно вкладення капіталу, число членів правління не обмежена.

Друга можливість: інвестувати не менше 50 000 євро в статутний капітал компанії. Фірма повинна сплатити податків (будь-яких) на суму не менше 40 000 євро. При отриманні посвідки на проживання на всю сім'ю теж платиться держмито 10 000 євро.

Позитивний момент: в компанії допускається до 10 акціонерів, при цьому суму річних податків можна розділити серед них.

Вимоги для посвідки такі ж, як в Литві: знання мови та конституції плюс проживання.
рейтинг: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
загрузка...
Оставить комментарий


Новини України і світу
  • Реклама
  • Ваш вибір?
  • Опитування
Чи підтримуєте ви ініціативу введення візового режиму України з Росією?
Рекомендуємо
  • Погода
  • Пошук роботи
  • Партнери

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Загрузка...
Загрузка...

UKR.NET -новини зі всієї України!
Квитки онлайн та фільми в кінотеатрах.
Пошук автомобілів по найкращій ціні на AVTOsale.ua.
Повна телепрограма на тиждень від TVgid.ua.

Гороскоп
Ми в соцмережах
  • Вконтакті
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+